Startsida
- Livet på fabriken
FAQ
Åsikter
Kontakta oss
Samarbetspartners
SvenskaEnglishOktober 2012!

Men nu är det ju höst mina vänner! Ja nu ska vi ju safta, sylta och höststäda! Läser ibland på facebook som jag alldeles för sällan hinner vara inne på hur flitens lampa verkar lysa hos alla när det gäller just de husliga plikterna. Gud vad duktiga ni är! Hur hinner ni allt? och dessutom jobba heltid? Och sedan dokumentera allt ni gör på dagarna. Jag hinner inte riktigt med facebook och när jag gör det så kommer det att vara något annat som jag inte hinner med. Jag är också av den mer gammel-dags sorten så jag föredrar direktkontakt och mail. Att ha det mer rationellt skapar mindre kundkontakter och det saknar jag.

Bra böcker har jag hittat och det är en lisa för min lilla fabrikörssjäl just nu. Jag blir mer och mer sugen på att skriva en bok och det verkar ju vara populärt idag, så varför inte? Lite nya ansikten blir det i personalen framöver och det återkommer jag till längre fram.

Har fått stänga periodvis i min lilla butik för att hinna med i fabriken och det har gått bra, trogna kunder har återvänt och det tackar jag för allra ödmjukast, puss på er! Jag ska försöka att överleva med bägge företagen och ni är toppen som har sådant tålamod med mina udda öppettider. Nya kläder har kommit och prylar är på ingående och jag kommer att lägga ut en del av sortimentet av presentartiklar på vår hemsida www.nicofree.eu så ni kan även handla via den.

Nästa år så blir Nicofree tio år!!!! Det är ju knappt att man fattar det själv. Jag tyckte att det var nyss jag startade. Och det har hänt en hel del i det här företaget vill jag lova men det kan ni kanske få er till livs den dagen min lilla bok kommer ut.

Min favorit Tomas Ledin var som vanligt helt fenomenal och jag rockade på som värsta groupien och hade träningsvärk dan efter och vad kan det bero på? måste börja träna för att klara av den övningen igen. Hunnit med en tur upp till min barndomsstad Umeå också där vi träffade vår lilla sex veckor gamla systerdotter Molly, vilken liten söt oslipad diamant.

Härliga hösthälsningar från oss alla på snusfabriken och i snusfabriksbutiken!
Anneli m personal


Välkommen in i vår webbshop www.nicofree.eu

Juni 2012

Sol och sommar ?! Ja det har varit en del solstänk inte mer och som vanligt en del regn. Sa just till några kunder i butiken att det är ju ändå bra med lite regn när man nyss satt frön och potatis. Optimistiskt! För jag vill ju inte att de ska mögla bort! Vi har varit upptagna med att producera snus i fabriken och jobbat i den lilla anslutande butiken som skållade råttor. Det är mycket att göra och vi är en förminskad styrka som ska ro iland det. Men vad gör man inte
för att ro skutan rätt.

Tycker att det är jättekul att jobba praktiskt med produktionen men allt det administrativa
runt mina två företag blir ju lite lidande av det. Jag har varit klonad sedan ifjol maj och börjar faktiskt längta efter lite semester och sol nu. Mina arbetsdagar har varit lite för långa en lång period nu och det börjar ta ut sin rätt. Och mitt måtto att ”arbeta för att leva” börjar likna ”leva för att arbeta” och det bådar inte gott för min själ och kropp. Har laddat med bra böcker och kommer att sikta in mig på att vila så mycket jag kan under ett par dagar. Batterierna behöver laddas om för att kunna generera energi efter semestern och framemot hösten.

Soldans kanske är något jag ska ägna mig åt i sommar, är ni med? Om alla dansar så kommer nog solen fram med ett leende om inte annat med en liten munter ryckning i ena mungipan åt alla som dansar. Såg att min favorit Tomas Ledin ska komma till Sundsvall 4 augusti han var så bra sist så jag måste nog ta mig en tur ner till Sundsvall. Gör det ni också han är väldigt bra ”live” och jag lovar att låtarna kommer att sitta som en smäck även hos er så det är bara att sjunga med.

Vi hoppas och tror på just Dej som vår soliga nikotinfria befriade kund och på oss i vår strävan att lyckas med en liten industri i Trångsviken, Jämtland.

Goa hälsningar från oss alla på snusfabriken och i snusfabriksbutiken!
Anneli m personal


Maj 2012

Äntligen börjar våren på att närma sig med värme och sol. Önskar att solen kunde krypa
in i mitt hjärta och värma upp det rejält! Det skulle verkligen behövas efter ett år som detta! Förundras alltid över att det finns så mycket kvar att lära sig både om sig själv och om andra människor. Vi önskar oss kärleksfulla människomöten i år, så tack på förhand.

Varje år ska man som liten företagare skaka fram en positiv attityd och se så ljust på tillvaron som möjligt för vi ska ju gubevars inspirera och lyfta både vår egen lilla organisation och omgivningen runt omkring oss så att alla känner sig trygga och glada. Och vi gör alltid vårt bästa och med stor glädje driver vi våra företag vidare till statens och kommunens förtjusning.

Vi hoppas och tror på just Dej som vår nikotinfria befriade kund och på oss i vår strävan att mot alla odds lyckas med en liten industri i Trångsviken, Jämtland. Det är ju vårt bidrag till
att den här ”förorten” till Östersund ska blomstra upp och fler ska upptäcka livet på ”landet”. Trångsviken erbjuder närhet till Storsjön med möjlighet till egen båtplats och humana tomtpriser för att bygga ett alldeles eget hus. I den här lilla byn finns både skola, dagis och
två affärer. Hör av er om ni blir sugen så kan ni få veta mer om Trångsviken.

Goa hälsningar från oss på snusfabriken och i snusfabriksbutiken!


Januari 2012

Ja, i år är det Drakens År i Kina och här har vi haft drakens år ända sedan 2005 om ni minns vad som hände då? Men i Kina har drakens år en fantastisk betydelse för alla som föder sina barn eller har planerat in sina barn just detta år.

Vi har haft med en del kinesisk symbolik i vårt varumärke hela tiden med tanke på att vi jobbar med örter och kryddor som är bra för kroppen. Enligt yin och yangs filosofi finns ingenting som är fel och ingenting som är rätt, allting handlar i stället om balans, omvandling och beroende trots olikheter. Man anser också att allting kan kategoriseras genom detta fantastiska system. Därför blev namnet Choice också ganska självklart. Det Du väljer ska
vara baserat på ett fritt val om än medvetet bestämt av dig personligen.

Yin är den svarta delen. Den symboliserar kvinnlighet, passivitet, kyla, död, natt, måne, vatten och vinter.

Yang är den vita delen. Den symboliserar manlighet, aktivitet, värme, liv, dag, sol, eld och sommar.

Vi hoppas och tror på just Dej som vår nikotinfria befriade kund och på oss i vår strävan att lyckas med en liten industri i Trångsviken, Jämtland.

Goa hälsningar från oss alla på snusfabriken och i snusfabriksbutiken!
Anneli, Agnetha Göran och Maria.